Jelenleg az olajos hajkezelés a fodrászok által alkalmazott egyik legnépszerűbb hajápolási módszer. Segít megőrizni a hajszálak vonzó megjelenését valamint viszonylag rövid idő alatt regenerálni a séült hajat. Nyílván a lehető legjobb eredmény elérése érdekében döntő fontosságú   a megfelelő olaj kiválasztása – az, amely megfelel az elvárásainkank és eleget tesz a haj igényeinek. A haj porozitásának szintje is rendkívül fontos az olajos kezelésben.

Milyen hatásai vannak az Olajos Kezelésnek?

Az olajos hajkezelés többet jelent, mint csupán eszköz, amellyel rendkívül kielégítő hatásokat lehet szerezni. Belülről is gondoskodik a hajról. A hajszálak simábbak,érintésre puhábbak és ragyogóak , ami a rendszerek kezelésnek köszönhető. Ráadásul a hajszálak határozottan kezelhetőek – egyszerűen könnyebben stilizálhatóak. Az olajos hajkezelés folyamata során táplálregenerál és védi a hajat a napsugárzásból. Ha rendszeresen végezzük még akár a haj porozitását is megváltoztathatjuk, a magas porozitástól az alacsony vagy normál porozitásig.

A kezelés hatása attól függ, hogy milyen típusú olajt használunk. Az olaj típusának meg kell felelnie a haj porozitás típusának. Például az alacsony porozitású haj kis molekulákból álló olajat igényel, míg a magas porozitású haj a nagyobb molekulákból álló olajt szívja fel jobban. Ráadásul minél jobban emelkedettek a kutikulák, annál több kozmetikumot képes a haj magába szívni. A haj állapotának javításáért nélkülözhetetlen megismerni az olaj típusokat. Az olajokank három fő kategóriája van:  egyszeresen telítetlen többszörösen telítetlen és  telített . Az egyszeresen telítetlen olajok, amelyek sok Omega-9-savat tartalmaznak, avokádóolaj, olívaolaj, makadámi olaj és arganolaj. A többszörösen telítetlen olajokat az & nbsp; Omega & ndash; 3 & nbsp; és az & nbsp; Omega & ndash; 6 savak jellemzik. Ezek az esti kankalinolaj, szójaolaj és a kenderolaj. A telített olaj a kozmetikai vajak alternatívája.

Hogy néz ki az olajos hajkezelés?

Az olajos kezelés egyszerűen arról szól, hogy olajat teszünk a hajszálakra. Ezek a természetes anyagok a sérült hajszálakújjáépítéséért felelnek és védik őket a külső agresszív tényezők káros hatásaitól. Az eljárás a & nbsp; L.O.C. módszer vagy egyéni hajápoló kezelés részeként alkalmazható. Alapvetően az olajos kezelésnek számos változata létezik. Például az olajokat száraz vagy nedves hajon lehet alkalmazi, valamint permetek, balzsamok, szérumok összetevőjeként vagy csupán egy vízzel teli edénybe lehet tenni.

Az olajos kezelés száraz hajon a legalapvetőbb hajápolási módszer. Nem nehéz kitalálni, hogy ilyenkor az olajat közvetlenül a samponozás előtt használjuk. Különösen a nagyon sérült részekre kell odafigelni. Ezután a hajat alaposan ki kell mosni. Aszáraz hajon végzendő módszer a haj samponozásával vagy benedvesítésével kezdődik. Után következik az olaj. Az olajt körülbelül 30 percig kell hagyni befedve egy tussoló sapkával. Utolsó lépésben kell alaposan kimosni a hajat. Apermetszerű módszer saját kozmetikum elkészítését vesz igénybe, ami nem is olyan nehéz. Elegendő néhány összetevőt összedobni egy adagolóban: hajolaj, hidratáló összetevő (azaz hialuronsav, aloe) és fehérjék (könnyen hozzáférhető a gyógyszertárban). Spray szérum módszer abból áll, hogy összekevrjük az olajt, vizet és a balzsamot vagy 1:1:1 arányban. Az alkalmazás megkönnyítése érdekében a folyadékot adagolóval ellátott palackba kell önteni.Balzsamos módszer két technológia kombinációja. Kezdetben a szálakat szilikonmentes kondicionálóval kell bevonni. Második lépésben következik a hajolaj felvitele . Ez a fajta eljárás száraz vagy nedves hajra is alkalmazható. Az utolsó típusú olajos kezelés abból áll, hogy az olajt a vízzel megtöltött edénybe, öntjük, így olaj és hidratáló összetevők keverékét kapjuk. Következő lépésben a hajat egy törölközőbe kell tekerni, majd kér órával később samponnal megmosni. Van már kedvenc hajolaja?