Pálmaolaj

A pálmaolajat az afrikai pálmafa  húsából vagy magjaiból nyerik, amit macaw-fat néven is ismernek, a pálmaolaj növények fajtája.  Szobahőmérsékleten az olajnak sárga, barnás színe van, bár finomított változatban átvált fehérbe vagy világos sárga színbe. Érdekes, hogy a pálmaolajat margarinban, kozmetikumokban és sikosító termékekben is használják.

Milyen tulajdonságai vannak a terméknek? Könnyű megfigyelni, hogy a pálmaolaj tökéletesen hidratáltáplálsimít és semlegesíti a szabadgyököket. Továbbá tonizáló és tisztító termékként is használható. Természetesen a pálmaolaj olajos hajkezelésre alkalmazható, valamint  L.O.C. módszerhez. Lényegében a pálmaolaj csodákat művel, ha egyéb megvásárolt vagy otthon készített kozmetikumokkal kombinálják.

A pálmaolaj mind száraz, mind nedves hajon jó, valamint közvetlenül samponozás után vagy előtt is alkalmazható. Az alkalmazott termék mennyisége a haj porozitásától típusától,    sérülés szintjétől, felszívódóképességtől és attól függ, hogy milyen gyorsan zsírosodik. Ha szeretnénk meggyorsítani az olaj’ hatását és jobb eredményeket elérni, akkor érdemes egy tusoló sapkát rakni és betekerni egy törölközővel. Ezúton képződik a hő, amivel a tápláló anyagok gyorsan behatolnak a hajgyökerekbe.

Az a legjobb, ha az olajt fül magasságban visszük fel, majd lassan lefelé húzzuk a haj végekre . Ezután érdemes kontyba kötni a hajat és éjszakára hagyni. Reggel a hajat egy SLS-mentes samponnal ki kell mosni. Van még egy másik fontos dolog az olaj használata során. Sajnos a pálmaolaj nyomokat hagy a ruhán, ágyneműn és a bőrön. Ezért alkalmazás során érdemes kihagyni az arcot és a nyak területét. Használhat egy régi törölközőt vagy régi pólót.

A pálmaolaj még a zsíros hajrais jó. Rendszeres használatnak köszönhetően a haj puhasima,és ragyogó. Kétszer hetente kell elvégezni mindaddig míg az eredmények nem láthatóak.