Jojoba Olaj

A jojobaolajat az azonos nevű örökzöld növény magjából nyerik. Az olaj megszerzése úgy történik, hogy azt hidegen préselik a magból, finomítás nélkül. Összességében az olaj folyékony állagú, sárgás színű, finom mogyoró illatú és egyenletes állaga van. A jojoba olaj szobahőmérsékleten tárolandó (folyékony álagú) vagy a hűtőben (szilárd lesz). Fontos a csomagot szilárdan lezárni. Érdekes hogy a jojoba olaj ehető, mégis  mészthetetlen.

A jojobaolaj összetétele tele van telítetlen viaszokkal és zsírsavakkal. Ezeknek a különleges anyagoknak köszönhetően a jojobaolajat gyakran kozmetikumokban, kenőcsökben és más gondozó vagy gyógyító készítményekben használják. Az olaj közepesen parfümös.

A jojoba olaj átfogó hatást fejt ki, tökéletes a test, arcbőr és haj ápolására. Összetétele hasonlít a faggyúra, amelyet a fejbőr termel. Ezért jól hidratálrögzít, éstáplálja a fejbőrt. Továbbá, ez a természetes termékserkenti a bőrsejtek megújulásának folyamatát, ami a haj növekedésének fokozását eredményezi. Ráadásul, mivel a jojobaolaj  fertőtlenítő hatású, segít a korpásodás és más fejbőr betegségek elleni küzdelemben. Ha hajra kerül, védelmet nyújt a napsugárzás, a forró levegő és a fagy ellen. A hosszú és rendszeres kezelés során a jojobaolaj erősíti a hajat, megakadályozza a töredezést, és visszaállítja a természetes ragyogást. A fejbőrbe masszírozva mélyen behatol a hajhagymákba és javítja a hajtüszők állapotát. Közvetlenül a hajon alkalmazható vagy hajmaszk, balzsam és sampon adalékanyagaként A jojobaolaj megkönnyíti a hajmosás alatt kócos hajat. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a termék leterhelheti a hajszálakat. Ezért azt javasoljuk, hogy az olajat SLS-mentes samponnal öblítse le. Végül a jojobaolaj más olajokkal is kombinálható a haj és a fejbőr állapotának javítása érdekében.