Marula Olaj

A marula olajat Dél-Afrikából származó fából nyerik. Az olajat kézzel állítják ki, úgy, hogy kinyomják a magból. Fizikai tulajdonságát illetően a terméknek finom gyümölcsös illata van, ami sokáig érezhető a bőrön. Úgy véljük, hogy& nbsp; hatékonyság szempontjából argán- és a kókuszolajra hasonlít.

Melyek a marula olaj egyéb jellemzői? Például tökéletes az arc- és testápolásra, mivel kiválóan kezeli a kiszáradást. A bőrápolás mellett, a marulaolaj kiváló a hajápolásra. A termék simaságot ajándékoz és visszaadja a ragyogást. Alkalmazása szempontjából javasolt az egész hajat olajjal bevoni majd fél órára hagyni hatni. A legjobb eredmények elérése érdekében javasolt éjszakára hagyni. Az, hogy mennyi időre hagyjuk a hajon attól függ, hogy mennyire sérült. A kezelés után a hajat kímélő samponnal kell kimosni. Azt is érdemes kiemelni, hogy a marula olaj  nem laposítja a hajat és nem is zsírosítja. A Marula olajos kezelésére különösen festett és rendkívül sérült hajápolásra ajánlott.

Rendkívül fontos, hogy a marulaolaj tárolása szorosan lezárt tartályban (palack) szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben történjen. Az olaj minden jellemzőjének megőrzése érdekében nem szabad napsugaraknak és nedvességnek kitenni.

Fontos megemlíteni, hogy a marula olaj minden kozmetikai termékhez hozzáadható, függetlenül attól, hogy gyógyszertárban vásárolták vagy otthon készült. Ráadásul az olajnak egy nagyon könnyed állaga van. Ez mit jelent pontosan? Azt, hogy nem hagy ragadós réteget a hajon. Ugyanezen tulajdonságok garantálják a felszívódást és az azonnali táplálást. Sőt, a marula olaj antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek védik a hajat a külső agresszív tényezők káros hatásaitól. Az olaj továbbá antibakteriális hatású is. Éppen ezért nagyon hasznos a korpásodás és egyéb fejbőr betegségek elleni harcban. A marula olajnak van egy másik említésre méltó tulajdonsága. Ez a természetes termékképes szállítani az értékes anygaokat az ápoló kozmetikumokból a haj mély rétegeibe. Ezen oknál fogva érdemes más kozmetikumokkal keverni a marula olajt. Hol lehet megvásárolni a marula olajat? Az öko boltokban kapható. Mivel nem használják gyakran, nehezen megtaláljuk az általános boltokban.