Lenmagolaj

A lenmagolajat lenmagból nyerik – a sokoldalú használatának köszönhetően ez a növény szinte mindenkinek ismert az élet minden terén . Hidegen kell préselni és nem finomítani ahhoz, hogy minden értékes tulajdonságát megóvja. A lenolaj sárga színű és meglehetősen jellegzetes illatú. Hűtőszekrényben kell tárolni. Azt tanácsoljuk, hogy az olaj ne legyen napsugaraknak kitéve. A lenmagolaj elsősorban alacsony és magas porozitású haj kezelésére ajánlott.

A lenmagolajos kezelés nem csak a haj, hanem a bőr aápolására is alkalmas. Ráadásul ez a természetes termék javítja az emésztési, keringési, légzési és  idegrendszer működését, valamint javítja a belső szervek működését.

A lenmagolaj regenerálja a sérült haj szerkezetét, újjáépíti a hajszálakat, amelyeket a fodrászati kezelések károsítanak , erősíti és puhítja a göndör hajat. Ráadásul, nagyon jó hatással van a töredezett végekre hiszen jól kezeli atörékeny hajszálakat és hajhullást. A lenmagolaj stimulálja a hajtövet annak jobb működéséért és elősegíti ababahajnövekedését. Ha a hajmaszkok adalékanyagaként vagy egyetlen kozmetikumként használják, visszaadja a ragyogást, a rugalmasságot és puhítja a hajat. Ráadásul, az olaj könnyen fejti ki hatását, enyhíti az irritációt és segít a korpa megszüntetésében.

A lenmagolaj határozottan használható olajos kezelésre. A legjobb eredmények eléréséhez ezt a könnyű szépítő eljárást kétszer hetente ajánlatos elvégezni. Kis mennyiségű terméket ajánlatos a hajra vinni– megfésülni, majd befonni a hajat. A lenmagolajat éjszakára kell hagyni, majd reggel samponnal kimosni. Ez a természetes termék közvetlenül a fejbőrön alkalmazható. Ezért javasolt egy órával később kimosni. Ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk a lenmagolaj maszk felvitelére,a mikor a töredezett végek gyógyítására összpontosulunk . Figyeljen oda, mert a lenmagolaj bekenheti a ruhát, ezért ajánlatos felkötni a hajat annak használata után.