Fekete kömény olaj

A fekete kömény olajat a fekete köménymagok hideg préselésével nyerjük. Ezt a növényt már az Egyiptomban, Törökországban és Ázsiában élő ókori emberek ismerték.  Kétféle olaj van: természetes és nyers. Az elsőnek halványbarna árnyalata van, keserű és fűszeres ízű. Nem olyan olaj, amely ellenáll a& nbsp; magas hőmérsékleteknek ezért nem szabad felmelegíteni. Ugyanezen okból a   fekete kömény olajat hűtőszekrényben kell tárolni. A nyers olaj intenzív aromájú, mély barna színű, kissé keserű ízű.

Mind a természetes, mind a nyers & nbsp; fekete kömény olajnak hasonló tulajdonságai vannak. Pattanások és allergiás bőrtípusok kezelésére ajánlatosak. Sőt, mindkét olaj antioxidáns és antibakteriális hatású. A nyers  ekete köményes olaj jóval jobb eredményeket produkál a hajápolás során. Segít harcolni a korpa, bőr allergia és dermatomikózisellen. Ráadásul képeserősíteni a törékeny hajat, különösen, ami hajlamos a túlzott hullásra. A fekete kömény olaj segít táplálni a göndör hajszálakat, erősíti a hajgyökereket és stimulálja a haj növekedését. A haj ragyogpuha és rugalmas. Kizárólag magas porozitású hajon használandó.

A fekete kömény olaj L.O.C. módszerben használható (Kondicionáló, Olaj és Krém). Röviden, a technika abból áll, hogy az olajt két órával a sampponozás előtt fel kell vinni. Következő lépésben a hajat samponnal kell kimosni, ami nem tartalmaz szárító anyagokat. Utolsó lépésben fel kell vinni a balzsamot és egy kis mennyiségű olajt

A  fekete kömény olaj használata nagyon könnyű. Elegendő bedörzsölni a kis mennyiségű olajt mind  a fejbőrer mind a hajra, majd samponnal kimosni. Érdemes megemlíteni, hogy a fekete kömény olajt házi készítésű testápoló, festék vagy infúzió formájában lehet használni. Ezenkívül ez a növény gazdagíthatja az étel ízét a salátában, sajtokban és pürékben. Meglepőnek tűnhet, hogy a, fekete kömény olaj az egyik legjobb orvosi növény, amelyet valaha is felfedezett az ember. Ha a haj nagyon megrongálódott vagy gyenge, akkor itt az ideje elővenni a fekete kömény olajat.