Komoktövis Olaj

A homoktövis olajat egy fáról vagy egy fából származó cellulózból nyerik, amely azonos nevű, mint az olaj. A termék folyékony állagú, vöröses-narancssárga színű és gyümölcsös illatú.  A homoktövis olajat egy sötét üvegből készült, szorosan lezárt üvegben kell tárolni. Az igényelt tulajdonságok csak úgy maradnak meg, ha hűtőben tároljuk vagy , melynek hőmérskléte 25&foknál nem magasabb.

A homoktövis olaj gondoskodik a haj, az arc és a test bőréről. Segíti a hidratálást és a táplálást, mivel ellensúlyozza a hajhullást . Ha ilyen pozitív eredményt szeretnénk akkor a homoktövis használata tökéletes választás kívülről és belülről. A termék mindennapi használata igazán lenyűgöző eredményeket nyújt. Röviden a száraz haj hidratáltragyogó éssima. A fejbőr pedig tiszta, friss és jól kezelt lesz.

A száraz haj otthon is kezelhető hajmosással. A kozmetikum elkészítéséhez szükség lesz néhány csepp  homoktövis olaj, ricinus olaj és kamilla infúzió. Minden összetevőt össze kell keverni, majd felvinni a hajra. 30 perccel később ki kell öblíteni. Azok számára, akiknek zsíros a haj, ajánlatos homoktövis olajat dörzsölni, majd 30 perccel később kimosni. A csaláninfúzió jó az olaj eltávolítására a hajból. Valójában minden hajtípus, kivétel nélkül kezelhető a  homoktövis olajjal. Egyéb kozmetikai olajokkal is keverhető (például repceolajjal vagy ricinusolajjal), hagyja két órán keresztül, majd alaposan mossa ki.

A homoktövis olajnak olyan tulajdonságai vannak, amelyek megakadályozzák a hajhullást és korpásodást . Sőt, természetes hajvédő szűrővel és sok más, rendkívül értékes anyaggal rendelkezik a hajápolás terén. Fontos tudni, hogy a tengeri homoktövis olaj foltot hagy a bőrön és a ruhán. Ezért minden alkalmazás elptt az olajt by fel kell higítani  vízzel vagy egyéb kozmetikai olajjal.