Melyik hajolaj a legjobbIgazáából nehéz olyan kozmetikumot választani, amely kielégíti a hajunk igényeit és egyaránt megfelel az elvárásainknak. Ugyanez a helyzet áll fenn, amikor hajápoló kozmetikumot kell választani. Olvassa tovább a cikket, hogy megtudja, melyik olaj lehet alkalmas haja számára.

Először pontosan, határozza meg haja igényeit. Ismerje meghajszálainak porozitás típusát – azaz, hogy mennyire emelkedtek fel a kutikulák. Valójában ez a tulajdonság fogja meghatározni, melyik olajat kell választani. Valamint meg kell ismerni a további igényeket – vajon a hajszálai igényelnek hidratálást, simaságot és regenerálást? A hajolaj stilizáláskor is nagyon jó lehet, különösen, amikor olyan terméket használunk, ami hőt termel. Ezen természetes kozmetikumnak további előnye, hogy elősegíti a haj kigubancolását. Továbbá a hajolaj akár napozás előtt, akár utána is használható – azért, hogy pajzsot képezzen a napsugárzás ellen.

Másodszor, a termék olajos hajkezelésreis használható. Jelen esetben ugyanúgy kell kiválasztani az olajt, mint a többi hajápoló kezelés során, hisz minden a haj porozitásának típusátólfügg. Ugyanúgy fontosak az olaj’összetételében lévő anyagok. Legfontosabb zsírsavak az Omega–3, Omega–6, Omega-7, és Omega–9. Koncentrációjul határozza meg például az olaj’felszívódóképességét, azt, hogy milyen módon kezeli a hajat, és, hogy mennyire könnyű eltávolítani. Továbbá a megfelelő olaj kiválasztása a fejbőr és a haj típusától is függ. A szezám, a kókuszdió, jojoba, a mandula és az argánolaj tökéletes a száraz és sérült hajkezeléshez. A zsíros hajat jojoba vagy olívaolajjal kell kezelni. A teafaolaj segít a fejbőrnek a korpásodás elleni küzdelemben.

Harmadszor, a hajolajnak a lehető legjobb minőségűnek kell lennie. Egyáltalán lehetséges még ezt a funkciót ellenőrizni? Szerencsére elegendő megtudni, hogy a termék hidegen préselt ésnem finomított. A hidegen sajtolt folyamat arról szól, hogy a magokat nem melegítették fel, miközben az olajt kinyerték belőlük. Amikor az olaj nem finomított az azt jelenti, hogy a vitaminok és az ásványok továbbra is a termékben vanak. A hideg sajtolás semmiféle zsírsavat és vitamin nem tesz tönkre az olajban.  Más szóval a finomítás egyfajta tisztítási folyamat, amely többek között a folyékony (ebben az esetben olajból) tápláló anyagokat kiküszöböli).

Negyedszer, az a legjobb, ha a hajolajategyenesen az olaj malomból vásároljuk. A címkének tartalmaznia kell az összetételre, az olaj megszerzésének módjára és tárolására vonatkozó összes információt. Ahhoz, hogy az olaj megóvja frisességét, sötét üvegből készült palackban kell tárolni és távol tartani a melegtől és napsugaraktól. Ha az olajat egy gyógyszertárban vagy öko-boltban vásároljuk érdemes megkérdezni, hogy milyen körülmények között tárolták. Amennyiben a fent említett lépéseket követjük, folytathatjuk az olajos kezelést.