Szezámolaj

Nem nehéz kitalálni, hogy az szezámolajt szezámmagból nyerik. Hagymás íz jellemzi, valamint barnás és sárgás színű. Szoba hőmérsékleten kell tárolni és bontás után hat hónapig használható.

A szezámolajnak sok olyan tulajdonsága van, amely pozitívan befolyásolja a haj állapotát.   Ha a hajhagymákon rendszeresen alkalmazzák, akkor a hajszín sötétebb lesz, ugyanakkor megakadályozza az őszülést és a világosabb hajszálakat. Továbbá a szezámolaj fokozza ahaj növekedését, hisz a haj sűrűbb. Ez hogyan lehetséges? A termék gyorsan felszívódik a fejbőrbe, és képes megtalálni az utat a hajszálak között, hogy eljusson a hajkéregbe. Ezenkívül a szezámolaj védi a hajat a napsugárzás káros hatásától azzal, hogy védőréteget hoz létre.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a szezámolaj elég erős számos bőrbetegség ellen küzdeni. Más olajokkal együtt, beleértve az illóolajokat is, szabályozza a faggyúmirigyek működését, ugyanakkor korlátozza a túlzott faggyútermelést . Ezenkívül a szezámolaj csillapít és simít . Elegendő egy teáskanál  és egy kanál szezámmagolajat összekeverni, majd felvinni a hajra. A keveréket néhány órával később ki kell mosni egy samponnal. A szezámmagolaj kiegészítőként is használandó a boltban megvásárolt vagy otthon elkészített termékekkel. Olajos kezelésre is alkalmas.

A szezámolajnak sok egyéb tulajdonsága is van. Harcol a szárazság, az epidermisz hámlás és a hajhullás ellen. Szezámolajos kezelés helyreállítja a fakó hajat, amit a gyakori fodrászlezelések okoztak (festés, dajer, erősítés, hajszárítás). Amikor közvetlenül a fejbőrre kerül erősíti a hajtövet és a hajkérgét, majd megakadályozza a végek töredezését és göndörödését. Érdekes, hogy ha hajmosás után kerül fel, megkönnyíti a fésülést és a stilizálást.