Hajhullás

Valóban a hajhullás egy komoly problémát jelent sok nő számára. Számos indoka van, hogy miért jelenik meg ez a jelenség . Legtöbb esetben a stressz, rössz étkezés, serkentők (alcohol, cigaretta),  hormon ingadozások, agresszív kozmetikumok alkalmazása, fodrászkezelések (festés, dajer, hajszárítás, erősítés, göndörítés stb.) Ennek következtében a haj töredezhet és hullik. A haj állapotának általános romlása más betegségekkel is járhat, mint a korai őszülés, korpásodás és faggyútermelés.

Nem csak a vitaminok és ásványi anyagok hiánya okozhat hajhullást. Ezt az állapotot a kevés zsírsav szállítása is okozhatja. Az ilyen értékes anyagokat például kozmetikumokban találunk. A legnépszerűbb hajápolásra alkalmas olajok  ricinusolajlenmagolaj, és argánolaj.

Ricinusolaj egy könnyen kapható kozmetikum, ami szinten minden drogériában vagy gyógyszertárban kapható és nem drága. Ez a fajta termék vízzel keverhető. Könnyebben alkalmazható  a házikészítésű balzsamokban, amelyeket egy adagolóval ellátott palackba kell önteni. Ha mégis erősíteni és regenerálni szeretnénk hajunkat egy hatékonyabb módon, akkor a hajápolás egyéb módjai ajánlottak. Sokkal jobb bedörzsölni egy kisebb mennyiségű olajt a fejbőrbe. Valójában a masszázs serkenti a vérkeringést és megkönnyíti a tápláló anyagok behatolását a hajgyökerekbe.

Az olaj állaga problémás lehet. Meglehetősen sűrű, ezért sok időt kell tölteni annak kiöblítésével. Ráadásul, a ricinusolaj nem ajánlott világos hajra, mivel hajszín sötétítő tulajdonságai vannak.Az olaj’ működését egy törölköző segíti. Mind az olaj mennyisége, mind a rászánt idő attól függ, hogy mennyire sérültek a hajszálak.

lenmagolaj,  két módon használható. Először, minden este iható vagy hozzáadható salátához. Másodszor hajmosáshoz is alkalmazható. A lenmagolaj E vitamint,  többszörösen telítetlen zsírsavakat  Omega–3, Omega–6 és  egyszeresen telítetlen savakat tartalmaz. Ezt az olajat be kell dörzsölni a száraz és sérült hajba, különösen a végekre össpontosulni. Ráadásul, a lenmagolaj küzd a korpa, töredezett haj ellen és számos fejbőr betegséget gyógyít.

Argánolaj az egyik legnépszerűbb hajápoló. Eredete és színe miatt ‘Marokkó Arany Folyadékaként’is ismert. Rengeteg értékes vitamint, ásványi anyagot és zsírsavat tartalmaz. Valójában az argánolaj nem csak hajra alkalmazható. Test és az arc bőrápolására is ajánlott. Hidratáló, simító és tápláló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül megakadályozza a ráncok kialakulását és az elszíneződést. Ha rendszeresen alkalmazzák, az argánolaj ellensúlyozza a töredezett végeket és a göndörödést.