Shea Vaj

A Shea Vaj Vitellaria fa kivonata. A növény termesztésének helye ‘Shea belt’. 7 afrikai országon keresztül, például Ghánában, Togoban és Nigériában fut, csak hogy néhányat említsünk. Az európaiak a 18. Századbans ismerkedtek meg a Shea Fával . Száz évvel később a fát botanikai növényként minősítették . Mindezek az események  Mungo Parka miatt következtek be.

A Shea Fából kivont olaj sok alkalmazással rendelkezik. Használható főzéshez, építkezéshez és orvosi célokra is. Jelenleg a Shea Vaj kozmetikai iparban is alkalmazható. Ez a szappan, krémek és hajmaszkok nagyon gyakori összetevője. A Friss Shea Vajat mogyorós íz jellemzi – finomítás esetén teljesen eltűnik az illat. Színe az állagától és a feldolgozás szintjétől függ. Alapvetően a Shae Vajat száraz és sötét helyen kell tárolni. Szintén meglepő, hogy ez a természetes termék nem jön le, és gyógyító tulajdonságai legfeljebb egy évig tartanak.

A Shea Vaj olyan összetevőket tartalmaz, amelyek rendkívül fontosak az egészség és szépség szempontjából. Mit kapunk a terméktől? Bizonyára ráncok nélküli sima bőrt és mély hidratálást. A Shea Vaj csillapítja az irritációkat és elősegíti a sebek és hegek gyógyító hatását.

Milyen hatással van a Shea Vaj a hajra? Először is erősíti a tüszőket és csillapítja a fejbőr irritációit. Másodszor simíthidratál, és rugalmasabbáteszi a hajat. Harmadszor, ez a természetes anyag helyreállítja a ragyogást és táplálja a széraz, sérült és törékeny végeket. Továbbá, a Shea Vaj wellnesként szolgál a haj számára. Egy kis mennyiségű olajat fel kell melegíteni a tenyérben és bedörzsölni a kissé nedves hajszálakba. 30 perccel később a hajat ki kell mosni, hogy ne legyen zsíros.