Kakaóvaj

A kakaó vajat az afrikai, indonéziai, valamint észak-amerikai és középső régiókban növekvő   kakaófa-babból nyerik. A porkakaót is ebből a növényből kapják. A kakóvajnak sötét csokoládé színe van. Állagát illetően sűrűbb masszája van, ami rugalmasabbá válik, miután felmelegítik. Finomítás esetében, a kakaóvaj elveszti aromáját és értékes hatóanyagait. Szorosan lezárt tartályban, szobahőmérsékleten kell tárolni és fénytől és nedvességtől távol tartani.

A kakóvajat élénk sárga, lapított golyó formájában készül. Bőrrel érintkezve vagy vízfürdőbe helyezve megolvad. A termék kozmetikai olajjal is kombinálható. Az olvadt kakaóvaj könnyedén elterjed az egész testen, és ami még fontosabb, nem hagy ragadós réteget a bőrönKönnyen felszívódik a bőrbe. Csillapítja a felrepedezett szájat. Azonban a kakaóvaj legfontosabb jellemzője az, hogy   előnyösen működik a dehidratált hajon.

A kakóvaj az alacsony és magas porozitású hajon alkalmas. Alapvetően a kakaóvajas kezelés minden sérült és száraz haj tulajdonos számára ajánlott. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kakaóvajat rendkívül nehéz eltávolítani a hajról, még akkor is, ha kis mennyiségben alkalmazzák. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a kozmetikumtól, használnia kell egy kondicionálót vagy egy finom sampont és meleg, de nem forró vizet. Ezenkívül a kakóvaj krémek és kondicionálók összetevőjeként is használható.

A kakóvaj lágyítjasimítja és hidratálja a hajat – ez már csak természetes. Továbbá, a termék képes táplálni a fejbőrt. A termék legelőnyösebb használata amikor közvetlenül a száraz hajra kerül, hajmosás előtt. Amikor a hajvégekre kerül és teljesen felszívódik, a kakóvaj regenerál. Nyáron a kozmetikum védi a hajat a napsugárzás és a sós tengervíz ellen. Egyesek számára meglepő lehet, hogy a kakaóvaj kiemeli a hajfürtöket.