Avokádó Olaj

Az avokádóolajat a széles körben ismert zöld gyümölcsök préselésével nyerik. Folyékony olaja zöld árnyalatú és egyenletes állagú. Nem meglepő, hogy az olaj aromája hasonló az avokádó gyümölcseinek illatához. Ki kell hangsúlyozni, hogy a palack alján található összegyűlt üledék avokádó olaj. Fontos tudni, hogy ez az olaj könnyen besűrűsödik. Ezért használat előtt javasolt felmelegíteni vagy megfelelően tárolni (szoba hőőmérsékleten). Az avokádó gyümölcsöt leginkább salátákban, szendvics pasztában vagy koktálokhoz hozzáadva használják fel.

Ezeket a gyümölcsöket kozmetikumokban is felhasználnak, különösen fejbőr-és hajápoláshoz. Tápláló tulajdonságaival puhaságot varázsolnak a bőrnek. Az avokádó csodákat művel, amikor hajmaszkként használják. Amikor a fejbőr száraz és túlzottan hullik a haj ajánlatos avokádó olajat használni. Elegendő bemasszírozni a fejbőrbe és bedörzsölni a hajba. Utána a hajra tegyünk egy tussoló sapkát és tekerjük be törölközővel, hogy a fenntartott hőség segítségével a tápláló összetevők könnyebben behatoljanak a gyökerekbe, hajtüszőkbe és fejbőr pórusaiba. A kezelés utolsó lépésében mossuk meg a hajat egy SLS mentes samponnal.

Az avokádó olaj tökéletes a közepes és magas porozitású haj ápolásához. A termék nagyon jól felszívódik, ragyogást és puhaságotvarázsolva a hajnak. Ráadásul, megfelelően hidratál meggátolja a végek töredezésétkivirágzását és hullását. Az avokádó olaj erősíti hajtövet és csillapítja az irritációkat. Nyáron használva regenerálja a sérült hajat (például a napsugárzás miatt) azzal, hogy lezárja a kutikulát. Összességében az avokádó olaj segít az  ekcéma,  pszoriázis, korpásodás és egyéb bőrbetegségek elleni küzdelemben.

Hajápolás esetében az avokádó olaj kívülről belülről hat a haj állapotára. A mindennapi étrend részeként segít javítani a bőr állapotát és jelentősen javítja a hajat.