Tökmagolaj

A tökmagolaj sötétzöld színű valamint intenzív illatú. Csak hidegen préselt és nem finomított formában tartja meg tápláló anyagait, vitaminokat és ásványi anyagokat. Bőr-, haj- és körömápolásra ajánlott. A tökmagolaj nem fog megszilárdulni a levegővel történő érintkezés során. Ha azt szeretnénk, hogy hajunk újra egészséges és erős, legyen, használjunk tökmagolajt mindkét formában: kívülről és belülről. Napi egy teáskanál olaj fokozza az organizmus természetes immunitását, segít az emésztőrendszer védelmében azzal, hogy megfiatalítja a bőrt. Amikor közvetlenül a hajon és a fejbőrön kerül használatra képes pozitív eredményeket létrehozni. A bőr feszes lesz és sugárzó, míg a haj újrasima és hidratált. A tökmagolaj továbbá enyhíti a korpa és  pikkelysömörtüneteit. Hajvégekbe dörzsölve megakadályozza a hajszálak szárazságát.

További  értékes információként szolgál, hogy a tökmagolaj ellensúlyozza ahajhullást. Természetesen ez az információ a férfiaknak kedvez. Bár a nők is szívesen részesülnek a tökmagolaj kezelésében. Ha a fejbőrre dörzsöli, az olaj erősíti a hajat, táplálja a gyökereket, és serkenti a baba haj növekedését.

A tökmagolaj kombinálható más, napi szinten használt kozmetikumokkal is. Néhány csepp olajat össze kell keverni a kedvenc hajkondicionálóval és vízzel. A házi készítésű hajmaszkot száraz vagy nedves hajra kell tenni, betekerni egy törölközővel majd egy órára hagyni, hogy hasson. Ennek a folyamatnak köszönhetően képződik a hő– ami elősegíti a tápláló anyagok behatolását a mély rétegekbe. A végén a hajat SLSmentes samponnal kell kimosni. Milyen eredménnyel jár a kezelés? Először is, a haj már nem lapos , mivel a fejbőr nem zsíros . A hajszálak sem göndörödnek és nem szállnak. Helyette újra simák és puhák.