Teafa olaj

A teafaolajat az Ausztráliában és Új-Zélandon élő fán lévő levelek lepárlásának folyamatával nyerik. Az olaj gyógyító tulajdonságai már száz évvel ezelőtt is ismertek voltak. A teafaolajat bőrgyógyászati problémákra,  szájüregi fertőzésekre és fertőtlenítésre használják.

A teafaolaj legáltalánosabb alkalmazása a pattanások bőrápolásához kapcsolódik. A terméket   antibakteriális és   gombaellenes termékként   használhatjuk. Sőt a teafaolaj a fejbőr és a haj ápolására is megfelel. Ez a természetes termék határozottan segít harcolni a korpa, tetvek és a túlzott faggyútermelés ellen. Ha rendszeresen alkalmazzák, akkor hidratál, enyhíti az irritációt, és frissíti a fejbőrt. Nem nehéz kitalálni, hog az egészséges fejbőr egyenlő az erős és gyönyörű hajjal.

A teafaolaj három különböző módon használható. Használhatjuk például hajápolásra. Keverjünk össze néhány csepp teafaolajat egyéb haj porozitásának és a fejbőr típusának megfelelő olajjal. Az ilyen keveréket legaéább egy órán át kell hagyni, majd samponnal kimosni. Másodszor a tefaolaj sampon kiegészítőjeként is alkalmazható. Ezt a két anyagot alaposan össze kell keverni ( vizet is hozzáadhat), felvinni a fejbőrre, majd öt perccel később langyos vízzel kimosni. Harmadszor, a teafaolaj kedvező eredményeket produkál, ha hajmosáskor használjuk. Elegendő két csepp olajat hozzáadni egy pohár vízhez. Ahhoz, hogy a folyadék jól összekeveredjen az olajjal érdemes egy teáskanál tejet hozzáadni.

A teafaolaj miatt a haj puha, rugalmas és sima. Rendszeresen alkalmazva minden hajszál természetesen fényes és friss . A fejbőr felszabadul, tiszta és hidratált . És ami a legfontosabb, akorpásodás vagy egyéb fejbőr betegségek problémája egyszerűen eltűnik. Azonban a száraz haj esetében óvatosnak kell lenni. A teafaolaj hosszabb használata a fejbőr kiszáradáshoz vezethet. Ennek következtében a haj érdessé és durvává válik érintésre, mivel a fejbőr nagy mennyiségű faggyút termel.