Ricinusolaj

A ricinusolaj az egyik leggyakoribb és könnyen hozzáférhető hajápolási termék. Úgynevezett  Ricinus communis&nbsp trópusi fából nyerik, amit ricinus bab vagy ricinusolaj növényként ismernek. Az olaj nyerése teljes folyamata két szakaszból áll – az első a hideg sajtolási eljárásra fókuszál, a második pedig a magokban jelen lévő összes anyag felmelegítésére. Ez a kitermelési folyamat annyira időigényes, mert a Ricinus communis magjában lévő összes mérgező anyagot ki kell szűrni. Megjelenését illetően a ricinusolaj világos sárga színű, amely sűrűbb lesz a levegővel érintkezve. A termék már az ókori Egyiptomban és Indiában volt széles körben ismert, de   a mai napig is  sokan használnák. Annak ellenére, hogy nem igazán kívánják használni szépítési kezelésekhez, számos nő igyekszik kihasználni annak jótékony hatását azzal, hogy a haján használja. Mivel csillogást nyújt a szájrúzsnak, ezért a szájfények összetevői között található. Sajnos, ha sokáig használják kiszáríthatja a bőrt. Ugyanígy kell óvatossággal kezzelni a hajon. Egyrészt a ricinusolaj ragyogást biztosít és stimuláljahaj növekedését, de másrészt kiválthatja az irritációt és a túlzott hajhullást.

Továbbá, a ricinusolaj számos hajerősítő és ápoló kezelés részeként alkalmazható. Amennyiben fő problémánk a hajhullás ajánlott bemasszírozni a felmelegített terméket a fejbőrbe, rátenni egy tussoéó sapkát és egészen reggelig félre tenni a samponozást . Az ilye jellegű kezelést hetente egyszer ajánlatos elvégezni. A száraz, sérült és fényvesztett, vagy korpás és töredezett végűhaj esetében a ricinusolaj más olajok és ápoló termékekkel együtt használható. olívaolaj, az almaecet, ásványolaj, Shea Vaj,  méhviasz és a jojobaolaj kombinációjával fokozhatja a kezelés pozitív kimenetelét.

A ricinusolaj jelentősen javítja a haj állapotát. Ezenkívül jól kezeli a fakó hajszálakat, a hajhullást és a töredezett végeket. A kozmetikum erősítheti a tüszőket és stimulálja a baba haj növekedését, különösen ha fejbőrre masszírozzák. Ráadásul a ricinusolaj visszaadja a ragyogást, a csillogást, a puhaságot és az egészséges megjelenést.