Repceolaj

A repceolaj az egyik legegészségesebb és leggyakrabban használt olaj az élet számos területén. Az olívaolaj alternatívájaként használható, különösen kozmetikum készítésben. Repce magvakból, Európában általában elterjedt növényből származik. Sok ember részesíti előnyben, mert jótékony hatással van az emberi szervezetre és összetétele zsíros savakban gazdag.

A bőrre és a hajra gyakorolt pozitív hatása lehetővé teszi a repceolaj számára, hogy hatalmas népszerűségre tegyen szert azok körében, akik rendszeresen végzik az olajos kezelést. A terméket alvás előtt lehet felvinni (éjszakára hagyni) vagy csak néhány órával a hajmosás előtt. Száraz vagy nedves hajba is dörzsölhető. Száraz hajszálakon használva az olaj elősegíti a fésülést. Nedves hajszálakon pedig védi a hajat a meleg levegő hatásától (hajstilizáló eszközök által termelt hő) és a napsugaraktól.  A repceolaj kezeli a hajvégeket is, megelőzve a száradást éstöredezést. Fontos, hogy az olaj nem sötétíti a hajat, ezért világos színnel rendelkező nők is használhatják.

Hogyan fejti ki hatását a repceolaj? A zsírok, vitaminok és ásványi anyagok jelenléte miatt a haj fényesbuja, és jól hidratált. Ráadásul a repceolaj puhítja a hajat. Ha szeretné   helyreállítani  a haj nedvességtartalmát, érdemes néhány csepp repceolajat tenni a hajra samponozás után.

A repceolaj maszk sérült hajra otthon is elkészthető. A kozmetikum elkészítéséhez szükség lesz egy kanál repceolajra, egy kanál mézre és tojássárgára. Az összes összetevőt alaposan össze kell keverni, majd két órával hajmosás előtt felvinni a hajra. Az is jó, ha az otthon elkészített maszkot természetes yoghurttal keverjük. Javasolt olyan olyan samponnal kimosni a hajat, amely nem tartalmaz SLS anyagot vagy alkoholt.