Mandulaolaj

A mandulaolaj mandulafa diófélékből készül, amelyeket egyszerűen “manduláknak” neveznek. A legfinomabb olajat hidegen kell préselni, és nem lehet finomítani – csak így tartja meg a tápláló és gondoskodó funkciókat. Az olaj világos sárgás színű, édes ízű  és szinte semleges illata van. Ez a természetes termék haj, arc és testápolásra használható. Egy másik fontos szempont, hogy a mandulaolajat száraz olajnak is nevezik. Miért? Mivel összetétele hasonlít az emberi test struktúrájához. Ezért könnyen alkalmazható, gyorsan felszívódik, és nem hagy ragadós rétegeket a test felületén. Érdemes megjegyezni, hogy a mandulaolaj olajfázisként használható házi készítésre. Ezt szem előtt tartva olyan kozmetikumokat készíthetünk, amelyeket kifejezetten a test, az arc és a hajápolás számára fejlesztettünk ki. Elengedhetetlen arra is emlékezni, hogy ezt a házi készítésű kozmetikai terméket  négy-hat havi használatra ajánlják. Pontosan ennyi ideig biztonságos használni a testen.

Hogyan működik a mandulaolaj a hajon? A mandulaolaj szisztematikus alkalmazásának köszönhetően a sérült és száraz haj várhatóan helyreállítja jó állapotát. Ráadásul a törékeny haj és a hajhullás sem jelent problémát. Továbbá, ez a természetes anyag képes táplálni , simítani és fénnyel megajándékozni. Megakadályozza a végek töredezését. Hogyan kell alkalmazni a mandulaolajat? Röviden a terméket fel kell vinni a hajra, végig az  összes hajszálon. Egy órával később az olajt  egy kímélő samponnal kell kimosni. Az ilyen fajta eljárás hetente egyszer alkalmazható. Hetente két vagy három foglalkozást javasolnak a nagyon károsodott hajra.

A mandulaolaj védő tulajdonságaiért is ismert. A termék közvetlenül napozás előtt, a medencében vagy télen is alkalmazható, különösen akkor, ha nem viselünk kalapot. Érdemes a hajvégeket is bekenni, hisz halamosak a sérülésre. Végezetül, a mandulaolaj minden egyes hajszálat speciális védőburkolattal köti meg. A & lsquo; pajzs & rsquo; ellenáll a napsugárzásnak, a klórnak és más külső környezetből származó szennyeződéseknek.