Makadámia Olaj

A makadámiai olajat egy azonos nevű fenyőmagból nyerik ki. A növény vadon nő Ausztráliában és  általában Hawaiiban és Észak-Afrikában tenyésztik. A makadámia-diófélék  világos zöld héjjal vannak bevonva, amelynek belsejében egy fehér gyümölcs található, egy erős, barna héjban. A makadámiai olaj a terméket tartalmazó palack megnyitása után nyolc hónapon belül elveszíti tulajdonságait.

A Macadamia olajnak számos alkalmazási területe van az élet különböző területein. Például öregedésgátló és hidratáló kozmetikumok előállítására alkalmazzák. Szintén érdekes, hogy a makadámolaj a leghatékonyabban hat a cellulitre és a piacon lévő valamennyi olajjal vetekszik. Mégis ezt a természetes terméket elsősorban hajápolásra használják. Miert? Mert számos értékes tulajdonságot szállít: képes védeni a napsugaraktólhidratálnisimítani, és táplálni. Nyílván a termék ezen használata azért lehetséges, mert nincs vegyileg átdolgozva. Más szóval  a kiváló minőségű makadámiaolajat hidegen kell préselni és nem finomítani.

Gyors felszívódóképessége miatt a makadámia olaj nagyon népszerű hajápolási kozmetikum. Az olajat összehasonlíthatjuk a fejbőrön termelt faggyúval. Az olaj’működését illetően jól kezeli a szárazságot. a haj regenerációs folyamatok jelentősen felgyorsultak. Ráadásul a makadámi olaj más olajokkal (kamilla, teafa, argan, aloe vagy algaolaj) kombinálva is kielégítő eredményeket nyújt. Az ilyen keverék ellenáll akorpásodásnak , stimulálja a haj növekedését , védi a szálakat az UV sugárzás ellen, és újraépíti a töredezett végeket.

Hogy néz ki a makadámi olaj kezelés? A kezelést kezdjük el egy kis mennyiségű kozmetikum felmelegítésével. Következő lépésben vigyük fel a hajra és a fejbőrre. Ezután minden hajszálat el kell választani egy fésűvel. Ennek a módszernek köszönhetően az olaj sokkal könnyebben egyenletesen behatol. Két órával később samponnal mossuk meg a hajat. A száraz végeken is ajánlott használni az olajt.