Kókuszolaj

A kókuszolajat a kókuszpálma dió fehér húsának melegítésével és préselésével nyerik ki. Az anyagot   két állapotban lehet megvásárolni. Szilárd állapotban a kókuszolaj fehér színű és kellemes kókusz ízű. Folyadékként sárgás árnyalat jellemzi. Ráadásul a kókuszolaj rendkívüli termék, mert amikor  közvetlen érintkezésbe kerül a bőrrel, egyszerűen megolvad. Ez viszont megkönnyíti az összes tápláló anyag gyorsabb felszívódását és behatolását a bőr rétegeibe.

Általában a kókuszolajat száraz, rakoncátlan és fakó hajon szokták használni. A termék olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek az emberi hajat építő molekulákból tevődnek össze. Ezért az olaj gyorsabban áthatol a szálakon, és így a tápláló anyagok hatékonyabban felszívódnak. A kókuszolajat olyan kondicionáló anyagként lehet használni, amelyet egy kímélő samponnal kell kimosni. Ráadásul, ez a termék más olajokhoz és kedvenc samponhoz is hozzáadható, hogy fokozza azok befolyását. Lényegében segíti a göndör és kócos haj kifésülését.

A kókuszolaj elképesztő tulajdonsága, hogy képes semlegesíteni a szabad gyököket – azaz, az olaj gondoskodik a bőr és a haj fiatalos megjelenéséről. Ezenkívül támogatja az organizmus immunrendszerét, mivel harcol az arc- és testbetegségek ellen.

A kókuszolaj csodás eredményekre képes otthoni használat során. Először is táplálja a fejbőrt és erősíti a hajhagymákat. Ugyanakkor a hajszálak egészségesebbek, hisz gyorsítja a haj növekedését. Másodszor, a kókuszolaj hidratál és visszanyeri a haj ragyogását. Ennek eredményeként a haj érintésre puha lesz. Ráadásul, az olaj ellensúlyozza a haj göndörödését és elektromosságát. Harmadszor, ez a természetes olaj kezeli a fejbőr korpásodását és a faggyút. Ezenkívül akkor is célszerű kókuszolajat alkalmazni, ha fodrászkezelést végez (pl. dajer vagy hajfestéskor). Végül, a termék rendszeres alkalmazásának köszönhetően a haj szerkezetének jövőbeli károsodása megakadályozható.