Dióolaj

A dióolajat diófélékből vagy héjas diófélékből nyerik. Ez a növény  központi Ázsiából származik. Jelenleg Kaliforniában, Franciaországban, Kínában, Chilében és Olaszországban termesztik. A legjobb dióolajat hidegen kell préselni és finomítani kell.

A dióolajban található sok zsírsav, vitamin és ásványi anyag miatt a termék bőr és hajápolásra is ajánlott. Gyógyító és gondoskodó tulajdonságokkal rendelkezik. Sőt, javítja a keringési, kardiovaszkuláris és idegrendszer működését, miközben segít a bőrbetegségek elleni küzdelemben és megakadályozza az ízületi gyulladást. Továbbá a dióolaj kozmetikumokban is alkalmazható. Tökéletes a bőr hidratálására, apró sebek és hegek, pattanások és pszoriázis gyógyítására.

A dióolaj hajápolásra is alkalmas. Védi a hajszálakat a napsugaraktól (beleértve a természetes napvédő szűrőt), meleg vagy hideg levegőtől és minden lehetséges szennyeződéstől, amely a külső környezetből származik. Ez hogyan lehetséges? A dióolaj alkalmazásának köszönhetően láthatatlan védőréteg keletkezik a haj körül. A termék hidratál és ragyogástnyújt a sérült hajnak. Továbbá a haj újra sima és puha az érintésre. Ezenkívül szabályozza a fejbőr faggyútermelését és fenntartja a megfelelő hidratálási szintet. Alapvetően hasznos lehet a fejbőr betegségekkel szemben, mint például a korpásodás , pikkelysömör ésviszketés.

Ha gyönyörű hajat szeretnénk, amely ápolt, érdemes dióolajat használni kívülről belülről.  Fogyasztással vagy a fejbőrbe történő dörzsöléssel a haj visszanyeri ragyogását és puhább lesz. Ezenfelül, az ilyen eljárás gyorsítja a haj növekedését. A szerkezet és a hajhagymák jelentősen táplálta és megerősödnek. A dióolajat érdemes tojássárgájával keverni. Még jobb hatást fejt ki, ha egy törölközőbe tekerik a hajat. A hajmaszkot egy órával később ki kell mosni.